Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Χρώματα και Συναισθήματα

Γνωρίζατε ότι τα χρώματα έχουν την ικανότητα να προκαλούν συγκερκιμένα συναισθήματα; Οι περισσότεροι από εσάς ίσως το γνωρίζετε ... αλλά, ξέρετε συγκεκριμένα τι συναίσθημα προκάλει το κάθε χρώμα; Παρακάτω σας παραθέτω μερικές χρήσιμες αλλά και διασκεδαστικές πληροφορίες σχετικά με τα χρώματα και πως ακριβώς μπορούν να σας βοηθήσουν



 1. Αντιστάθμιση των αρνητικών συναισθημάτων

2. Ενθαρρύνση θετικών συναισθημάτων

3. Αυτοπεποίθηση και χαρά

ΠΡΑΣΙΝΟ: Συνδυάζει το κίτρινο και μπλε, φέρνει τα συναισθήματα χαλάρωσης,  ευτυχίας, άνεσης, ειρήνης και ελπίδας. Μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση συναισθηματικών τραυμάτων σε άτομα τα οποία περνούν το χρόνο τους κοιτάζοντας το πράσινο στη φύση. Εάν ζείτε σε ένα κλίμα όπου το πράσινο «φεύγει» κατά τη διάρκεια του χειμώνα κοιτάξτε σε όμορφες εικόνες και βίντεο κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

ΚΙΤΡΙΝΟ: προκαλεί τα συναισθήματα της ενέργειας, της ευτυχίας και του ενθουσιασμού. Είναι στένα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι τον ήλιο και τις αμμώδης παραλίες.

ΜΠΛΕ: προκαλεί μια χαλαρωτική και κατευναστική επίδραση. Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν κάθεται δίπλα στον ωκεανό βλέποντας και ακούγοντας τα κύματα... .. ή όταν έχετε ξαμπλώσει κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό.

ΚΟΚΚΙΝΟ: φέρνει τις σκέψεις της αγάπης και του ρομαντισμού προκαλώντας αισθήματα ευτυχίας και πάθους.

ΡΟΖ: ήταν πάντα συνδεδεμένο με τα δικαιώματα και τις γυναίκες, αλλά πολλοί το έχουν συνδέσει με το γέλιο και τα παιδιά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλά όταν το δείτε ή όταν το φοράτε.

ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΟ: συνδυάζει τα υπέροχα συναισθήματα που τόσο το μπλε όσο και πράσινο προκαλούν. Μπλε-πράσινο είναι ένα χρώμα που γίνεται σχεδόν σε κάθε τόνο του δέρματος ... έτσι, έρχετε η αυτοπεποίθηση!

ΚΙΤΡΙΝΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ: ΔΕΝ συνδυάζουν τα υπέροχα συναισθήματα που ελκύουν αυτά τα δύο χρώματα ξεχωριστά. Συχνά προκαλουν τα συναισθήματα της ασθένειας και αηδίας. Σε λίγους ανθρώπους πήγαίνει να φοράνε αυτό το χρ΄μα. Θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι ένα χρώμα για σας - αν είναι, θα τραβήξει τα βλέμματα!

Είτε δείτε το χρώμα ή φοράτε οι ίδοι. Εναι ένα ισχυρό εργαλείο. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση και ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου